AFRIKOA
5月にモザンビークへ行った時に
経由地の南アフリカ、ヨハネスブルグの空港で南アフリカ産bean to barチョコレートを沢山買ってきたので久々のチョコレポ♡
I bought a lot of South African bean to bar chocolate at the airport in Johannesburg when I went to Mozambique in May.
So here's my log of chocolate♡
AFRIKOA
アフリカ初のビーントゥバー。使ってるのはタンザニア産のカカオ。
They are the first bean to bar company in South Africa, and they use Tanzanian cacao.
80%ダーク:開けた瞬間カカオの豊かな香り漂う。舌触り滑らか。柑橘系のフルーティーさ。後味爽やかな甘さ。ダーク好きにはたまらないカカオの濃さの割に食べやすい。
80% Dark: Rich cacao scent drifts out when opening the package. Smooth texture. Have citrus-ish fruitiness. Sweetness with refreshing aftertaste. Cacao is very rich and good for dark chocolate lovers but still easy to eat for anyone.
55%ダーク:赤ワインのようなベリー系のフルーティーさ。上品で大人な甘さ。溶け心地まろやか。ダークなのにクリーミー。
55% Dark: have berry-ish fruitiness as like red wine. Elegant adult sweetness. Melts very mellow. Creamy dark chocolate.
27%ミルク:ミルク感多め。甘いの好きにはもってこい。濃厚系ミルクチョコ。舌触り柔らかねっとりめ。頭が疲れた時にひとかけ食べたらスッキリするやつ。
27% Milk: Rich in milk. Good for sweet lovers. Smooth and rich texture. It kicks in when your brain is not functioning.
この3つの中では55%ダークが私は一番好きです!
I liked 55% Dark the best in these three!
この他に70%ダークのバーもあるみたい。
They also have 70% Dark bar.